НАША КРАЇНА- СЛАВЕТНА УКРАЇНА
Міжнародний проєкт " Україна- Європа: спільна спадщина"
 
14 січня 2022 року
Місія України- стати одним із архітекторів НОВОЇ Європи.
ПЕРЕМОЖЦІ СТУДЕНТСЬКОГО СОЦІАЛЬНО-ПОЛІТИЧНОГО ТУРНІРУ «МІСІЯ УКРАЇНИ У СУЧАСНОМУ СВІТІ» ЗАХИЩАЛИ ЕКУМЕНІЗАЦІЮ
В Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова відбувся завершальний етап Загальноуніверситетського соціально-політичного турніру «Місія України в сучасному світі».
Три команди фіналісти змагалися за можливість участі у Міжнародній конференції «Місія України в сучасному світі» в Національному університеті «Острозька академія» та представленні своїх гіпотез перед науковою елітою держави.
За словами організаторів, метою цього турніру є виявлення обдарованої молоді, яка володіє розвиненим інтелектом, мисленням, ерудицією та підвищення інтересу студентів до аналізу, розуміння міжнародного політичного, соціокультурного стану, ролі та завдання України у сучасному світі.
Такі амбіційні цілі ініціатори заходу переслідували не випадково, оскільки ставлять за мету не лише підвищення пізнавальної активності учасників, але й розширення світогляду молоді стосовно ролі й місця України у світі, осмислення сучасних інтеграційних процесів.
Найсильнішими у попередніх турах і відповідно тими, хто дійшов до фіналу, стали команда з Інституту філософської освіти і науки «ІФОН» та дві команди з нещодавно утвореного Інституту економіки освіти та управління «Мрія» і «Ойкумена». Кожна з них за правилами гри отримала можливість представити свою концепцію місії України в сучасному світі, виступити опонентом і рецензентом інших команд.
Переможцем в ході змагання виявилася «Ойкумена», яка презентувала своє бачення місії, а саме: «Місія України в світі: стати одним із архітекторів НОВОЇ Європи».
Ця проблема викликала не тільки жваву дискусію та обговорення, але й запалила членів журі, оскільки вони почали висловлювали свої погляди, оцінюючи тези учасників.
У загальному заліку «ІФОН» опинився на другому місці, а «Мрія» - на третьому. Таким чином до Острога на міжнародну конференцію їдуть студенти Інституту економіки освіти та управління – гравці команди «Ойкумена».
Директор культурного центру " УКРАЇНА- ЄВРОПА: СПІЛЬНА СПАДЩИНА" А. Коц.